1 Απριλίου 2020

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Καλό και ευλογημένο μήνα!

-Όποιος επιθυμεί μπορεί καθημερινά να προμηθεύεται Αγιασμό από τον Ναό μας, ώστε κάθε πρωί να πίνουμε  προς ενίσχυση και θωράκιση ψυχής και σώματος.

-Ο Ενοριακός Ιερός Ναός μας θα παραμένει καθημερινά ανοικτός πρωί και απόγευμα (8:00-10:00 περίπου και 5:00-7:00 ) για προσκύνηση και κατ΄ιδίαν προσευχή.
 

-Την Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου θα τοποθετηθεί η Εικόνα της Παναγίας μας στο κέντρο του Ναού προς προσκύνηση των πιστών (5:00-8:00 μ.μ.).
 

-Την Κυριακή 5 Απριλίου- Ε΄ Νηστειών- ο Ναός μας θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00-11:00 το πρωί για προσκύνημα και ατομική προσευχή.
 


- Παρόλο που δεν θα τελούνται κατά το διάστημα αυτό οι Ιερές Ακολουθίες, οι καμπάνες θα ηχούν κανονικά την καθορισμένη ώρα για να μας υπενθυμίζουν ότι είναι ώρα προσευχής στην "κατ΄οίκον Εκκλησία"- δηλαδή- το κάθε σπίτι και μια μικρή Εκκλησία.

Αγαπητοί μου Ενορίτες,

Όλοι ενωμένοι διά της προσευχής, με εμπιστοσύνη στον "επί το εκούσιον Πάθος ερχόμενον Κύριόν μας" ας εορτάσουμε αυτές τις άγιες ημέρες που έρχονται πιο βαθιά, πιο μυστικά, πιο ουσιαστικά, πιο πνευματικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ας "αξιοποιήσουμε" αυτήν πειρασμική περίοδο-δοκιμασία, με αυτοκριτική, μετάνοια,  ειλικρινή αγάπη στον Εσταυρωμένο Νυμφίο της ψυχής μας.
 
Μπορεί αυτό το διάστημα να μην συναντιόμαστε, μιας και οι συνθήκες έτσι το έχουν επιβάλλει, οι καρδιές μας όμως είναι κοντά  με την εν Χριστώ αγάπη, την αδιάλειπτη έγνοια και σκέψη, την εγκάρδια προσευχή υπέρ όλων των ενοριτών μας και των οικείων τους για υγεία και ευρωστία ψυχής και σώματος.

Ας δεηθούμε όλοι προς τον εν Τριάδι προσκυνούμενον Θεόν και την Υπεραγία Θεοτόκον την Προστάτιδα, Μητέρα και Έφορον της ενορίας μας, σύντομα να παρέλθει η πανδημία που μαστίζει την πατρίδα και τον κόσμο μας, ώστε  να συναντηθούμε πάλι όλα τα μέλη της Πνευματικής μας Οικογένειας δοξολογικά στον Ιερό Ναό μας- δηλαδή στο Πατρικό μας σπίτι- και στο Δείπνο της Θείας Ευχαριστίας που τόσο πολύ έχουμε νοσταλγήσει.

 Καλή δύναμη!
Καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα!

                                                                                                                                                                              π. Χρυσόστομος