31 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020


  ANAKOIΝΩΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ




-Την Δευτέρα 1 Ιουνίου μετά την Θ. Λειτουργία 7:00-9:00 π.μ. θα τελεστεί Αγιασμός για τον νέο μήνα.



-  Την  Παρασκευή 5 Ιουνίου (των ψυχών) από τις 4.00 μ.μ. θα μνημονεύονται τα ονόματα  κεκοιμημένων στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο εσπερινός των ψυχών.



- Το Σάββατο 6 Ιουνίου (Ψυχοσάββατο) 7.00-9.00 π.μ. θα τελεστεί Θ. Λειτουργία και στους 2 (δύο)

 Ι. Ναούς: α) στον Ι. Ναό του κοιμητηρίου και β) στον Ι. Ναό της Παναγίας.



- Τη Δευτέρα 8  Ιουνίου (του Αγ. Πνεύματος) εορτάζει η ενορία μας την Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης,  αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της Λευκάδος.

Θα τελεστεί πανηγυρική  Θ. Λειτουργία 7.00-10.00 π.μ.- περιφορά της Ιεράς Εικόνος πέριξ του ναού και στη συνέχεια στο προαύλιο του Ι. Ναού θα παρουσιαστεί πολιτιστικό πρόγραμμα από τον σύλλογο Λευκαδίων Πατρών.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα ψαλεί Ιερά παράκληση προς την Παναγία την Φανερωμένη ώρα 7:00 μ.μ.



- Kάθε μήνα τελείται Ι. Αγρυπνία και για τον μήνα Ιούνιο θα τελεστεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου  επί τη εορτή της Εικόνας ΠΑΝΑΓΙΑΣ <<ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ>> & ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ  9.30-12.30 την Νύκτα.



- Την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος  8  Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεστεί  Ι. Παράκληση για τους διαγωνιζομένους μαθητές στις πανελλήνιες εξετάσεις.



- Κάθε Δευτέρα και ώρα 7:00 μ.μ τελείται Ι. Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο.



- Κάθε απόγευμα στις 7.00 μ.μ. ψάλλεται η ακολουθία του εσπερινού.



- Στην Ενορία μας λειτουργεί τράπεζα τροφίμων: Καθημερινά δεχόμαστε τρόφιμα, μακράς διαρκείας για την ανακούφιση απόρων οικογενειών (Γάλα-όσπρια-ζυμαρικά-κονσέρβες-ζάχαρη-καφέ-ντοματοπολτό-έλαια κ.λ.π.) όπως και κρέατα που συντηρούνται στον καταψύκτη.



- Υπάρχει η δυνατότητα και μέσω διαδυκτίου να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα ακολουθιών της  ενορίας μας, στο ιστολόγιο: www.koimtheotpar.blogspot.com



- Υπενθυμίζουμε ότι:

 α) Την Εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή (Κυριακή της Πεντηκοστής έως Κυριακή των Αγίων Πάντων) είναι απολυτή- καταλύουμε και Τετάρτη και Παρασκευή από όλα.

 β) Από τις 15 -28 Ιουνίου τηρείται η νηστεία των Αγίων Αποστόλων (καταλύεται ψάρι εκτός Τετάρτης και Παρασκευής).



Η Ενορία είναι το κύτταρο της Εκκλησίας. Καρδιά της είναι ο Ιερός  Ναός. Και η καρδιά αυτή λειτουργεί μέρα-νύχτα, δίνοντας ζωή,  φώς  και χαρά στα μέλη της, στους ενορίτες της.  Η καρδιά της ενορίας- ο Ναός- χτυπά με ιδιαίτερη αγάπη για όλους μας. Οι χτύποι της καμπάνας μεταφέρουν τους παλμούς της αγάπης της Εκκλησίας προς όλους ανεξαιρέτως.

                              Καλό & Ευλογημένο καλοκαίρι !