28 Ιουλίου 2017

Ανακοινώσεις Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Την 1η Αυγούστου μετά τη Θ. Λειτουργία θα τελεστεί Αγιασμός για την έναρξη του νέου μήνα.

Από 1η έως 13 Αυγούστου κάθε απόγευμα ώρα 7:00 μ.μ. θα τελείται Ι. Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Στις 6 Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μετά τη Θ. Λειτουργία όπως κάθε χρόνο, θα διαβαστεί η ευχή των σταφυλιών και στη συνέχεια θα διανεμηθούν ως ευλογία στους πιστούς.

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου θα προβληθεί εποικοδομητική ταινία - αφιέρωμα προς το υπερευλογημένο πρόσωπο της Παναγίας μας. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί μετά την Ι. Παράκληση προς την Θεοτόκον και ώρα 8:00 μ.μ. περίπου.

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ θα τελεστεί Ι. Παράκλησις - Άγ. Ευχέλαιο - Εγκώμια της Θεοτόκου - περιφορά Θεομητορικού Επιταφίου πέριξ του Ναού. Επίσης, θα εκτεθούν Ι. Λείψανα Αγίων προς ευλογία και ενίσχυση των προσκυνητών.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου 7:00-8:30 θα τελεστεί Θ. Λειτουργία και στη συνέχεια θα κοινωνήσουν οι Ιερείς τους ασθενείς / γέροντες / κατάκοιτους στα σπίτια. Όσοι έχουν κάποιον ανήμπορο παρακαλούνται να ειδοποιήσουν από νωρίς τους υπευθύνους του Ι. Ναού.

Κατά την Πανήγυρη του Ναού μας θα τελεστούν δύο Θ. Λειτουργίες:
  • 22:00 - 1:00 τη νύκτα
  • 7:00-10:30 το πρωί.
Το απόγευμα της εορτής μετά την Ι. Παράκληση θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση της Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού.

Την 16η Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως του Αγίου Γερασίμου, θα τελεστεί εόρτια Θ. Λειτουργία 7:00-9:30 στον Ι. Ναό Αγ. Γερασίμου (Κοιμητήριο Παραλίας).

Την 27η Αυγούστου, του Αγ. Φανουρίου, όπως κάθε χρόνο, μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα διαβαστεί η ευχή της Φανουρόπιτας.

Την 29η Αυγούστου - Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου - εορτάζει το παρεκκλήσιο του ενοριακού πνευματικού μας κέντρου.
  • Παραμονή το απόγευμα, Εσπερινός 7:00 μ.μ. στο παρεκκλήσιο.
  • Το πρωί, Πανηγυρική Θ. Λειτουργία 7:00-10:00 π.μ. στο παρεκκλήσιο.
Υπενθυμίζουμε ότι τηρούμε νηστεία:
1-15 Αυγούστου (προς τιμήν της Παναγίας μας)
29 Αυγούστου (προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου)