28 Απριλίου 2018

Ανακοινώσεις Μαΐου 2018


              ANAKOIΝΩΣΕΙΣ  MAIOY 2018

- Κάθε απόγευμα στις 6.30 μ.μ. ψάλλεται η ακολουθία του εσπερινού.

- Κάθε Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ τελείται Ι. Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο-Αρτοκλασία.

-  Την  Τετάρτη 2 Μαΐου εορτή της Μεσοπεντηκοστής θα τελεστεί Θ. Λειτουργία εις τιμήν και μνήμην της Αγίας Ματρώνας της Ρωσίδος. Η νεοφανής οσία εκοιμήθη το 1952 αφού επετέλεσε αναρίθμητα θαύματα.

- Την Κυριακή  13  Μαΐου και ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεστεί  Ι. Παράκληση για τους διαγωνιζομένους μαθητές στις σχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις.

- Υπάρχει η δυνατότητα πλέον και μέσω διαδυκτίου να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα ακολουθιών της  ενορίας μας, στο ιστολόγιο: www.koimtheotpar.blogspot.com

- Την Τρίτη 15 Μαΐου θα τελεστεί Ι. Αγρυπνία 10.00-1.00  επί τη αποδόσει του Πάσχα.

Την Τετάρτη 16  Μαΐου το απόγευμα και ώρα 7.00 μ.μ. θα  ψαλεί η ενάτη ώρα του Πάσχα και στη συνέχεια θα λιτανευτεί εντός του Ναού η εικόνα της Αναστάσεως πριν τοποθετηθεί στο Ιερό Βήμα.
Θα ακολουθήσει ο Εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου μας.

- Την Κυριακή 20 Μαΐου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ των      πεσόντων κατά την άλωση της Κων/λεως το1453.

- Στην Ενορία μας λειτουργεί τράπεζα τροφίμων: Καθημερινά δεχόμαστε τρόφιμα, μακράς διαρκείας για την ανακούφιση απόρων οικογενειών(Γάλα-όσπρια-ζυμαρικά-κονσέρβες-ζάχαρη-καφέ-ντοματοπολτό-έλαια κ.λ.π.).

-Την  Παρασκευή 25 Μαΐου (των ψυχών) από τις 4.00 μ.μ. θα μνημονεύονται τα ονόματα  κεκοιμημένων στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο εσπερινός των ψυχών.

- Το Σάββατο 26  Μαΐου (Ψυχοσάββατο) 7.00-9.00 π.μ. θα τελεστεί Θ. Λειτουργία και στους 2 (δύο)
 Ι. Ναούς: α)στον Ι. Ναό του κοιμητηρίου και β) στον Ι. Ναό της Παναγίας.
Τρισάγια στα μνήματα θα διαβαστούν μετά τη Θ. Λειτουργία & το απόγευμα 5.30-7.00 μ.μ.


- Τη Δευτέρα 28 Μαΐου (του Αγ. Πνεύματος) εορτάζει η ενορία μας την Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης,  αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της Λευκάδος. Θα τελεστεί πανηγυρική 
Θ. Λειτουργία 7.00-10.00 π.μ. και Αγιασμός για τον νέο μήνα και στη συνέχεια στο προαύλιο του Ι. Ναού θα παρουσιαστεί πολιτιστικό πρόγραμμα από τον σύλλογο Λευκαδίων Πατρών.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα ψαλεί ιερά παράκληση προς την Παναγία την Φανερωμένη ώρα 7:00 μ.μ.


  - Υπενθυμίζουμε ότι  την Εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή (Κυριακή της Πεντηκοστής έως Κυριακή των Αγίων Πάντων) είναι απολυτή- καταλύουμε και Τετάρτη και Παρασκευή από όλα.