27 Οκτωβρίου 2017

Ας μην ξεχνάμε τα ιστορικά τα ΟΧΙ


Μην ξεχνάμε το ΟΧΙ που ηρωικά εμπεριέχει το ¨μολών λαβέ" του Λεωνίδα και το "Ίτε παίδες Ελλήνων" που διέσωσε ο Αισχύλος.

Μην ξεχνάμε το ΟΧΙ που είπαν οι Απόστολοι στους ισχυρούς της γης και οι μυριάδες Μάρτυρες στην ειδωλολατρεία.

Μην ξεχνάμε το ΟΧΙ των Αγίων Πατέρων στις πλάνες και τις διάφορες καταστρεπτικές αιρέσεις.

Μην ξεχνάμε το ΟΧΙ του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στους βάρβαρους ισλαμιστές κατακτητές.
Μην ξεχνάμε το ΟΧΙ του Μεγάλου Ιερού Φωτίου στις ύπουλες απαιτήσεις του Πάπα και του Αγίου Επισκόπου Εφέσου Μάρκου του Ευγενικού, στην δόλια και δούρεια υποδούλωση του Βατικανού.

Μην ξεχνάμε το ΟΧΙ του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού επί της κυριαρχίας των Εβραίων, εναντίων των αντιχρίστων και πάντων των βλασφήμων.

Μην ξεχνάμε το πανίσχυρο ΟΧΙ των ηρώων αγωνιστών του 1821, των Σουλιωτών, του Κολοκοτρώνη και του Παπαφλέσσα εναντίον της απειλής της τουρκοκρατίας και ισλαμοποίησης της Ευρώπης.

Μην ξεχνάμε το πανένδοξο τιτάνιο ΟΧΙ του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά και των ατρόμητων χρυσαετών Μακεδονομάχων, το οποίο ΟΧΙ επεκτείνεται και σήμερα στα σκοτισμένα πρόσωπα των Σκοπιανών.

Μην ξεχνάμε το ΟΧΙ του 1940, του κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά που εξέφραζε ακριβέστατα την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και τους χιλιάδες πεσόντες ήρωες που ανάμεσά τους δεν υπήρχε ούτε ένας άθεος και ήταν όλοι τους πιστά τέκνα της Εκκλησίες με εικόνες, Σταυρούς και την Υπέρμαχο Στρατηγό Παναγία να τους ευλογεί, να τους σκεπάζει και να τους εγγυάται τη νίκη.
Είναι πολύ συγκινητικό και βαρυσήμαντα ιστορικό αυτό που δήλωσε ο διάσημος λόγιος και δημοσιογράφος Σπύρος Μελάς: "Από το καμπαναριό της Μεγαλόχαρης αντιλάλησε ως τα πέρατα του Ελληνισμού η καμπάνα του εθνικού συναγερμού, όταν ο Ιταλός, αφήνοντας τον ακήρυχτο πόλεμο, ήρθε στις φανερές εχθροπραξίες. Ο Σεπτός Ναός της Παρθένου στάθηκε το ψυχικό στρατηγείο του Έθνους. Μια Θεία Κόρη στρατηγεύει πάντα στους μεγάλους πολέμους των Ελλήνων...".
Ο πόλεμος δεν ήταν για να απλώσουμε με πονηριά οποιαδήποτε σύνορα ή χωρικά μας ύδατα αλλά για να αμυνθούμε την επιτιθέμενη Χριστιανική Ορθόδοξη Πατρίδα. Και η άμυνα αυτή επιτεύχθηκε χάρη σε υψηλά ιδανικά, την Αγία Ορθόδοξη Πίστη και τον Ελληνισμό.

Μην ξεχνάμε το ΟΧΙ των Χριστιανών Ελληλοπαίδων εναντίων των Γερμανών, των Ναζί και του Χίτλερ.

Μην ξεχνάμε το ΟΧΙ που είπαν ενάντια στην Βρετανική αποικιοκρατία, η ΕΟΚΑ και τα πολύ πιστά Ορθόδοξα, πνευματικά παιδιά του 1955-59, που διάβαζαν την Καινή Διαθήκη με φλόγα ιερή μέσα από τη φυλακή και κοινωνούσαν των Αχράντων Μυστηρίων πριν απαγχονιστούν.
Μην ξεχνάμε, λοιπόν, το προαιώνιο και ιερό τρίπτυχο: Πίστη, Πατρίδα, Οικογένεια.

Ο Μέγας ιστορικός, βυζαντινολόγος Βρετανός, Σερ Στήβεν Ράνσιμαν καταγράφει απερίφραστα και οριοθετεί άφοβα: "Αυτό το ΟΧΙ διαφύλαξε την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και όταν η Εκκλησία επιβιώνει τότε επιβιώνει και ο Ελληνισμός". Διότι αυτά τα δύο πάνε μαζί και είναι παντρεμένα αδιάζευκτα από τον Θεό στον αιώνα τον άπαντα.