6 Απριλίου 2017

Ανακοινώσεις Απριλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017


Κάθε απόγευμα στις 18:00 τελείται το Μ. Απόδειπνο.

Κάθε Σάββατο 17:00 - 18:00 ευρίσκεται ιερέας στο κοιμητήριο (Άγ. Γεράσιμο).

Το Σάββατο 1 Απριλίου, μετά την πρωινή ακολουθία, θα τελεστεί Αγιασμός για το νέο μήνα.

Η Ιερά Εξομολόγηση τελείται κάθε Τετάρτη από τις 17:00. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες προς της Μεγάλης Εβδομάδος (27/03 - 07/04) θα τελείται καθημερινά από τις 17:00.

Το Σάββατο του Λαζάρου, μετά τη Θ. Λειτουργία, θα ψάλλουν τα παιδιά των ενοριακών κατηχητικών ομάδων τα κάλαντα του Λαζάρου, αναβιώνοντας έτσι ένα όμορφο έθιμο της πατρίδας μας, Στη συνέχεια θα διανεμηθούν τα λεγόμενα λαζαράκια (συμβολικό εόρτιο κουλούρι που παρασκευάζουν ευλαβείς ενορίτισσες) ως ευλογία σε όλους.

Την Κυριακή των Βαΐων θα διανεμηθεί μαζί με τα καθιερωμένα βάγια ο Σταυρός από φύλλα φοίνικα που ετοίμασαν ευλαβείς ενορίτες μας, τον οποίο μπορούμε να έχουμε ως ευλογία και ιερό φυλακτήριο.

Το μυστήριο του Ευχελαίου της Μ. Τετάρτης θα τελεστεί στις 16:00.

Θ. Κοινωνία σε ασθενείς στα σπίτια θα πραγματοποιηθεί την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, μετά τη Θ. Λειτουργία. Όσοι έχουν γέροντες/ασθενείς/κατακοίτους που δεν μπορούν να έλθουν στην εκκλησία, παρακαλούμε να ενημερώσουν εγκαίρως τους υπευθύνους του Ι. Ναού μας, ώστε να προσέλθουν οι Ιερείς στο σπίτι κατά την ως άνω ημέρα για να Κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων ενόψει του Πάσχα.

Η πορεία του Επιταφίου στους δρόμους της ενορίας μας θα ανακοινωθεί το βράδυ της Μ. Πέμπτης. Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο ο άνθινος στολισμός του Επιταφίου με τη συμμετοχή όσων πιστών επιθυμούν. Οι νέοι και οι νέες των κατηχητικών μας ομάδων θα συνοδεύσουν τον Επιτάφιο κατά την ιερά πομπή ανά την ενορία.

Την Μ. Παρασκευή θα τελούνται τρισάγια στο κοιμητήριο από τις 12:00 (μετά την Αποκαθήλωση) μέχρι τις 18:00.

Το προζύμι της Μ. Παρασκευής θα δοθεί την Κυριακή του Θωμά μετά τη Θ. Λειτουργία.

Τη νύχτα της Αναστάσεως μετά τη Θ. Λειτουργία θα δοθεί το καθιερωμένο πασχαλινό αυγό, αφού διαβαστεί ειδική ευχή, ως ευλογία στους πιστούς.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την Διακαινήσιμο εβδομάδα (αυτή που ακολουθεί μετά το Πάσχα) δεν τηρείται νηστεία Τετάρτη και Παρασκευή. Επιτρέπεται κατάλυση σε όλα.

Αγαπητέ μου,
γίνε συνοδοιπόρος του Χριστού παρακολουθώντας με κατάνυξη τις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας. Μείνε κοντά στον αναστημένο Ιησού το βράδυ του Μ. Σαββάτου μετέχοντας στο πνευματικό Τραπέζι της μοναδικής Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Ο Χριστός σε θέλει κοντά Του στην πορεία προς το φρικτό Γολγοθά και την Λαμπροφόρο Ανάστασή Του...