14 Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολύ συγκίνηση την Παρασκευή 13 Μαρτίου, μετά την Ακολουθία των Χαιρετισμών, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση- αφιέρωμα από τον Αρχιμανδρίτη-Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας π. Χριστοφόρο Μυτιλήνη, στην Ορθόδοξη εξωτερική Ιεραποστολή της Εκκλησίας μας, στην Κανάγκα της Αφρικής.

Ο π. Χριστοφόρος έχοντας την εμπειρία, τα βιώματα και τις εικόνες του ιεραποστολικού κλιμακίου της Κανάγκα-διότι για αρκετό χρονικό διάστημα διηκόνησε την Ιεραποστολή στην Αφρική και εξακολουθεί κατά καιρούς να προσφέρει και να προσφέρεται στη διάδοση της Αληθείας του Ιησού Χριστού-μας μετέφερε νοερώς στην μαύρη ήπειρο και στο μεγάλο θαύμα που συντελείται σήμερα στα μέρη εκείνα όπου λάμπει το φώς της Ορθοδοξίας στις ψυχές των ιθαγενών αδελφών μας.

Μας μίλησε και μας παρουσίασε σε διαφάνειες το εντυπωσιακό έργο των Ελλήνων ιεραποστόλων μας (ανέγερση και συντήρηση Ιερών Ναών, ιατρείων, νοσοκομείων, σχολείων, ευαγών ιδρυμάτων....) και ταυτόχρονα θαυμάσαμε τον ένθεο ζήλο και την ζώσα πίστη των ορθοδόξων αφρικανών που προσέρχονται κατά χιλιάδες στην μόνη αληθινή Εκλησία του Χριστού, την Ορθοδοξία.
Πολλές και έντονες οι εντυπώσεις για όσα είδαμε και ακούσαμε, παράλληλα όμως προβληματισμός και έλεγχος για όλους εμάς τους <<καλοζωισμένους Χριστιανούς>> που δεν διασώζουμε και δεν βιώνουμε ίσως, όπως θα έπρεπε, στην ελληνορθόδοξη αυτή πατρίδα, τον αιώνιο και ατίμητο θησαυρό της πίστεως μας ...