29 Σεπτεμβρίου 2021

Διάκριση είναι....

 

Καταρχήν τι εναι διάκρισι. Διάκρισι  εναι ......


 ....τ ν ξέρου­με κάθε φορά πς θ φερθομε. Τ ν ξέρουμε πς θ ντιμετωπίσουμε σ κάθε περίπτωσι πρόσωπα, πράγμα­τα καταστάσεις. 

Δν πρέπει δηλαδ ν χουμε να ενι­αίο τρόπο ντιμετωπίσεως πραγμάτων, προσώπων κα καταστάσεων, λλ ποικίλο ναλόγως πρς τς κάστοτε συνθκες, ναλόγως πρς τ πρόσωπο, ναλόγως πρς τ πράγμα, ναλόγως πρς τ ψυχολογικ κλίμα κόκ.. 

Τν διο νθρωπο θ τν ντιμετωπίσουμε λλις σή­μερα κα λλις αριο, στω κα ν χει κάνει τ διο μάρτημα, τ διο πάθος. Διότι σήμερα μπορε ν εναι λλες ο ψυχολογικς του συνθκες κα αριο ν εναι λλες. , τ διο κριβς πάθος θ τ ντιμετωπίσουμε διαφορετικ στν ναν νθρωπο, διαφορετικ στν λλο. 

Διότι λλα εναι τ δεδομένα γι τν να, λλα εναι τ δεδομένα γι τν λλο. 

 

Γέροντας πιφάνιος Θεοδωρόπουλος

23 Σεπτεμβρίου 2021

Όταν ακούς ένα λαό να βρίζει την πίστη του, τον Θεό του, την Παναγία, τον Τίμιο Σταυρό να περιμένεις μεγάλες συμφορές

 



[...]Τι δε πρόκειται να μας ακολουθήσει είναι άδηλο. Εγώ, όμως, φοβούμαι ότι μεγαλύτερη συμφορά μας εκδέχεται, εάν δεν μετανοήσουμε. Αυτό δε το συμπεραίνω από τα διάφορα ιστορικά γεγονότα. Και έχω δίκιο να φοβούμαι και εγώ και κάθε ένας που φρονεί καλά, διότι όταν ακούς ένα λαό να βρίζει την πίστη του, τον Θεό του, την Παναγία, τον Τίμιο Σταυρό, όταν βλέπεις ένα λαό να περιφρονεί τον Νόμο, τις εντολές και διατάξεις του Θεού· όταν βλέπεις λαό να μην έχει αγάπη και ομόνοια, όταν βλέπεις λαό στον οποίο βασιλεύει η αμαρτία, η πλεονεξία, η φιλαργυρία, η υπερηφάνεια, το ψεύδος, ο δόλος, η απάτη, η συκοφαντία, η ακρασία, η ακολασία, μην περιμένεις καλά αποτελέσματα, αλλά συμφορές και δυστυχίες.

Εάν μέχρι σήμερα ο Θεός δεν μας καταστρέφει, δεν μας εξολοθρεύει, δεν μας αποδίδει κατά τις αμαρτίες μας αυτό το κάνει διότι είναι εύσπλαχνος, μακρόθυμος, πολυέλεος και αναμένει την μετάνοια και επιστροφή μας. Αυτό το κάνει διότι βρίσκονται σπάνιοι στις ερημιές προσευχόμενοι υπέρ της σωτηρίας του κόσμου. Βρίσκονται δε και στις πόλεις και άνδρες και γυναίκες φοβούμενοι τον Θεό και τηρούντες τις εντολές Του, και χάρη των ολίγων αυτών σώζει ο Θεός και τους λοιπούς.

Ο άγιος Χρυσόστομος λέγει, ότι οι Χριστιανοί έχουν να δώσουν λόγο κατά την ημέρα της κρίσεως όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για τα έθνη τα αλλόφυλα και άπιστα, πως δεν κατόρθωσαν να τα επιστρέψουν εις θεογνωσία. Μία δε αιτία, για την οποία τόσα έθνη βρίσκονται ακόμη στο σκότος της ασεβείας, είμαστε εμείς οι Χριστιανοί. Και απόδειξη αυτού είναι οι Άγιοι Απόστολοι. Ήσαν μόνο δώδεκα, οι περισσότεροι αγράμματοι ψαράδες και μπόρεσαν αυτοί οι αγράμματοι όλο σχεδόν το γνωστό κόσμο να τον οδηγήσουν εις το φως της θεογνωσίας. Με τον καλό τους λόγο, με τα καλά τους έργα και με το καλό τους παράδειγμα το πέτυχαν. Η πίστη πρέπει να συνοδεύεται με έργα. Διά της πίστεως και των καλών μας έργων θα μπορέσουμε και τους εαυτούς μας να σώσουμε και τους αδερφούς μας, που βρίσκονται στο σκοτάδι, θα καθοδηγήσουμε στο φως της θεογνωσίας.

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ και Λόγε του Θεού του ζώντος, δος μας πίστη στερεά, ώστε, στερεωθέντες με την πίστη, βεβαιωθέντες με την ελπίδα και κραταιωθέντες με την αγάπη, να διαπλεύσουμε απρόσκοπτα και ακίνδυνα το πέλαγος της ζωής αυτής και ελιμενιστούμε στο ακύμαντο λιμάνι του παραδείσου, και απολαύσουμε από τα αγαθά εκείνα, τα οποία μάτι δεν είδε, αυτί δεν άκουσε και σε καρδιά ανθρώπου δεν ανέβησαν. Αμήν.

Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος

Από το βιβλίο: Αρχιμ. Φιλοθέου Ζερβάκου, Ηγουμένου Ι. Μ. Λογγοβάρδας Πάρου, Ομιλίες. Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη». Τ. Κ. 566 26, Σπαρτάκου 6, Συκιές, Θεσσαλονίκη, 2015)

πηγή

18 Σεπτεμβρίου 2021

Την ασφάλεια του Θεού δεν την ξέρεις; - Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου

 

Γέροντα, νιώθω μια ανασφάλεια, έχω άγχος.



– Ασφαλίσου, βρέ παιδάκι μου, στον Θεό. Μόνον την ασφάλεια του αυτοκινήτου ξέρεις; Την ασφάλεια του Θεού δεν την ξέρεις; Κάνε τον σταυρό σου καί, πριν κάνης οτιδήποτε, πές: «Χριστέ μου, Παναγία μου, βοήθησέ με».

Υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια από την εμπιστοσύνη στον Θεό; Όταν ο άνθρωπος εμπιστεύεται τον εαυτό του στον Θεό, δέχεται συνέχεια από τον Θεό βενζίνη «σούπερ» και το πνευματικό του όχημα δεν σταματάει ποτέ· τρέχει συνέχεια.

Όσο μπορείς, να προσέχης, να προσεύχεσαι και να εμπιστεύεσαι στον Θεό, και Εκείνος θα σε βοηθήση σε κάθε σου δυσκολία. Απλοποίησε την ζωή σου με την απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, για να ελευθερωθής από το άγχος και την αγωνία.

Γέροντα, όταν μου λένε να κάνω κάτι, ξεκινώ πάντα με έναν φόβο και έναν δισταγμό, και τελικά μπορεί από τον φόβο μου να μην το κάνω όπως πρέπει.

– Να κάνης τον σταυρό σου, καλό μου παιδί, και να το κάνης αυτό που σού λένε. Αν πής «Δι᾿ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών», τόσοι Άγιοι είναι, ένας από αυτούς δεν θα σε βοηθήση; Να μη χάνης ποτέ την εμπιστοσύνη σου στον Θεό. Μη σφίγγεσαι με την στενή σου ανθρώπινη λογική και βασανίζεσαι και εμποδίζεις την θεία βοήθεια. Η εμπιστοσύνη του εαυτού σου και της εργασίας σου στον Θεό, μετά από την ανθρώπινη συνετή ενέργειά σου, πολύ θα σε βοηθήση, αλλά θα βοηθήση και τους άλλους. Είναι μεγάλο πράγμα η εμπιστοσύνη στον Θεό. 

Μια φορά ήταν να μου πάρουν αίμα. Ήταν τέσσερις γιατρέσσες.

Έρχεται η πρώτη, με παίδεψε· δεν μπόρεσε να βρη φλέβα. Έρχεται η δεύτερη, τα ίδια. Έρχεται η τρίτη, που ήταν και ειδικευμένη σε αυτό, τίποτε.

Εκείνη την ώρα περνούσε και η τέταρτη γιατρέσσα. Είδε που με παίδευαν και ήρθε να δοκιμάση και αυτή.

Έκανε πρώτα τον σταυρό της και αμέσως βρήκε φλέβα, γιατί ζήτησε την βοήθεια του Θεού. Οι άλλες κατά κάποιον τρόπο είχαν εμπιστοσύνη μόνο στον εαυτό τους.

 

Αγ. Παϊσίου Αγιορείτου: ΛΟΓΟΙ Β’ «Πνευματική Αφύπνιση» - 152

17 Σεπτεμβρίου 2021

Πρέπει, γέροντα, να κοινωνούν όλοι;

 



-Πρέπει, γέροντα, να κοινωνούν όλοι; Είχε ρωτήσει κάποια στιγμή τον Άγιο Πορφύριο ο Γεώργιος Παπαζάχος, καθηγητής Καρδιολογίας στο Παν/μιο Αθηνών και προσωπικός ιατρός του.

-Βρε, δεν το λέω εγώ. Το λέει ο Κύριος. «Πάντες»!

Μήπως έχει καμμιά άλλην έννοια ή λέξη και δεν την ξέρω; Και παρακάτω η ευχή λέει: «και δι’ ημών παντί τω λαώ». Φυσικά, όσοι δεν έχουν κωλύματα.

Οι άλλοι πρέπει να πάρουν προηγουμένως άφεση πνευματικού. Αλλιώς, χωρίς Θεία Κοινωνία, χωρίς Χριστό, πώς θα βγεις μέσα στην καθημερινότητα;

Ήρθες στην εκκλησία και έχασες το σπουδαιότερο, το Δώρο, το παν: Έμεινες με το αντίδωρο. Ξέρεις, βρε Γιωργάκη, τι είναι το «το Άγιο Θυσιαστήριο;» Ό,τι πολυτιμότερο επί της γης.

 

Οι βασιλικοί θρόνοι, οι προεδρικοί θώκοι, οι ακαδημαϊκές έδρες έχουν μικρή αξία. Η Αγία Τράπεζα είναι η φλεγόμενη βάτος. Εδώ κατεβαίνει ο Χριστός, το Άγιο Πνεύμα παρόν, οι άγγελοι τριγύρω. Φοβερό θέαμα.

Εγώ πολλές φορές φοβόμουνα να ακουμπήσω τα χέρια μου επάνω στην Αγία Τράπεζα Και σ’ αυτό το θαύμα μπροστά, να ακούς τους πιστούς να ψιθυρίζουν για πεζά θέματα, να μη βιώνουν το μοναδικό γεγονός. Ποιος λειτουργεί, μωρέ;

Ο παπάς μόνος του ή όλοι -κλήρος και λαός- μαζί; Γιατί τη λέμε«λειτουργία»; Είναι ή δεν είναι «έργο του λαού»; Ε!

Όπως στέκεται ο ιερέας πρέπει να στέκεται και ο πιστός. Συγκεντρωμένος. Απόλυτα παραδομένος στο Θεό. Αυτή την ώρα δεν είμαστε στη γη. «Οι τα χερουβείμ εικονίζοντες» είμαστε στον ουρανό, μπροστά στην Αγία Τριάδα.

Χωρίς «βιωτική μέριμνα». Είμαστε όλοι ιερουργοί… Πω, πω, πω! Τι μας αξιώνει ο Θεός να ζούμε! Εάν πιστεύουμε ότι μπροστά μας τελεσιουργείται η Μεγάλη Θυσία, θα πρέπει να στεκόμαστε «μετά φόβου Θεού».

Να κλαίμε από ευτυχία που ο ίδιος ο Θεός κατέρχεται και θυσιάζεται από αγάπη για μας. Εάν δεν τα πιστεύουμε, γιατί ερχόμαστε στην Εκκλησία; Ποιόν κοροϊδεύουμε; Πιο συνεπείς είναι αυτοί που δεν μπαίνουν στο ναό…

Στην εκκλησία σιωπούμε, συγκεντρωνόμαστε και μιλάμε στο Θεό….

-Τα κατάλαβες αυτά πού λέω; Εάν ναι, έχεις ευθύνη να ευαισθητοποιείς και τους άλλους αδελφούς μας πού αγνοούν τα τελεσιουργούμενα φρικτά μυστήρια. Έτσι είναι, όπως τα λέω.

Να μας δίνει ο Θεός δύναμη να αντέχουμε το «θαύμα». Κανονικά θα έπρεπε και ο ιερέας και ο πιστός να πεθαίνουν, ζώντας τόσο κοντά στο Μυστήριο, τόσο κοντά στον Ήλιο.

Αλλά ευδοκεί ο πολυεύσπλαχνος Θεός και, άκου φρικτό πράγμα, αναπαύεται κιόλας στη μηδαμινότητά μας…

Εδώ έκλαψε ο σεβάσμιος γέροντας, ο αληθινός λειτουργός…

Και πρόσθεσε:

-Φεύγεις, έτσι, από τη Θεία Λειτουργία γεμάτος γαλήνη, πού ακτινοβολεί και στο περιβάλλον… Τώρα μεταφέρεις Χριστό. Έγινες χριστοφόρος.

Μια ευχή τα λέει όλα: «Δος ημίν εν οσιότητι λατρεύειν Σοι».

 

 

+Γεώργιος Παπαζάχος, καθηγητής Καρδιολογίας στο Παν/μιο Αθηνών και προσωπικός ιατρός του Οσίου Πορφυρίου

14 Σεπτεμβρίου 2021

Μην ντραπείς να ομολογείς τον Σταυρό.

 

*Μην ντραπείς να ομολογείς τον Σταυρό.*

 


Γιατί  Άγγελοι καυχώνται για το Σταυρό του Κυρίου, λέγοντας στις Μυροφόρες:

 

 ''Ξέρουμε τι ζητάτε, Ιησού τον Εσταυρωμένο'' (Ματθ. 28,5).

 

Άραγε δεν μπορούσαν να πουν:

 

''Ξέρουμε, ότι ζητάτε τον δικό μας Δεσπότη'';

 

Μιλούν όμως με παρρησία για τον Εσταυρωμένο.

Γιατί  ο Σταυρός είναι δόξα. Δεν είναι ατιμία.

 

 ~Αγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων

11 Σεπτεμβρίου 2021

Τι κρύβει το αυριο;;; - Όσιος Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας

 

Τι κρύβει το αυριο;;;



Ο καιρός της παρούσης ζωής παρέρχεται ανεπαίσθητα, αθόρυβα και το ποινικόν κάθε ανθρώπου βαρύνεται με την πάροδον του χρόνου, χωρίς τούτο να γίνεται αντιληπτόν απ’ αυτόν τον ίδιον. Κάποια ημέρα θα το εννοήση και θα απορήση και θα είπη: Άραγε που ήταν τόσα αμαρτήματα συναγμένα και εγώ ο τάλας τα ηγνόουν; Οίμοι, τον ταλαίπωρον, τι με περιμένουν τώρα! Πως θα περάσω τα τελώνια!

 

Ναι, παιδί μου, τοιουτοτρόπως θα μας συμβούν εις όλους μας. Μόνον τώρα ας ετοιμασθώμεν το γρηγορώτερον, διότι δεν γνωρίζομεν ποίαν ημέραν και ώραν θα έλθη ο Κύριος να μας κτυπήση την θύραν της ψυχής μας, δια να μας καλέση προς απολογίαν. Ας είμεθα λοιπόν πάντοτε προσεκτικοί και έτοιμοι δια το ανεπίστροφον ταξίδιον του Ουρανού.

 

Όσιος Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας

8 Σεπτεμβρίου 2021

Η αγία άδεια λαβίδα - Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης

 


Ο γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης ( 1991) εξομολόγησε κάποτε μια γερόντισσα και της έβαλε κανόνα να μην κοινωνήσει για τρία χρόνια.


-Γιατί δεν κοινωνάς; τη ρώτησε μια μέρα ο ιερέας της ενορίας της.
-Μου έβαλε κανόνα ο π. Ιάκωβος, απάντησε εκείνη, και του είπε την αιτία.
-Όχι γιαγιά, μη στενοχωριέσαι. Αυτός είναι αγράμματος καλόγερος. Εγώ είμαι μορφωμένος και σου λύνω τον κανόνα. Να έρθεις την Κυριακή να σε κοινωνήσω.


Καθώς όμως πλησίασε η γιαγιά να μεταλάβει, ένιωσε στο στόμα της την αγία λαβίδα άδεια και κρύα. Δεν κατάλαβε τη γεύση της θείας Κοινωνίας.
Το θαυμαστό γεγονός επαναλήφθηκε άλλες δυο Κυριακές, οπότε η γυναίκα ανησύχησε και ξαναπήγε στο γέροντα Ιάκωβο .


-Παιδί μου, της είπε εκείνος, ο κανόνας δεν λύνεται. Πρέπει να κάνεις τον κανόνα που σου έβαλα.


Το 1987, ο π. Ιάκωβος εξομολόγησε μια κοπέλα, αλλά της απαγόρευσε να κοινωνήσει. Εκείνη τότε επισκέφθηκε κάποιον επίσκοπο, που της επέτρεψε τη θεία μετάληψη. Όταν όμως πλησίασε να κοινωνήσει, η αγία λαβίδα μπήκε άδεια στο στόμα της. Αυτό το παράδοξο και θαυμαστό επαναλήφθηκε κι άλλη φορά, οπότε η κοπέλα τρόμαξε, μετανόησε και πήγε να εξομολογηθεί πάλι στον π. Ιάκωβο.


( Θαύματα και Αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία, Ι. Μονή Παρακλήτου, σελ.15)

5 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

 


Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης εξηγεί με απλό τρόπο σε "μάρτυρα του Ιεχωβά" γιατί προσκυνούμε τις εικόνες.

 

Οι Ιεχωβάδες δεν έχουν εικόνες. Την τιμή που αποδίδουμε στις εικόνες την θεωρούν ειδωλολατρία. Είπα σε έναν Ιεχωβά μια φορά: «Εσείς δεν έχετε φωτογραφίες στα σπίτια σας;». «Έχουμε», μου λέει. «Ε, καλά, η μάνα, όταν το παιδί της λείπη μακριά, δεν φιλάει την φωτογραφία του παιδιού της;». «Την φιλάει», μου λέει. «Το χαρτί φιλάει ή το παιδί της;». «Το παιδί της», μου λέει. «Ε, όπως εκείνη, όταν φιλάη την φωτογραφία του παιδιού της, του λέω, φιλάει το παιδί της και όχι το χαρτί, έτσι και εμείς τον Χριστό φιλούμε· δεν φιλούμε το χαρτί ή το σανίδι».

 

Πηγή: (Εκ του βιβλίου Λόγοι Αγίου Παΐσίου τόμος Β'), Πνευματική Αφύπνιση

4 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

                                                 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

                                     ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2021

         

                 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ                                       Ι.  ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ                                                               ΩΡΑ                                              

 

 ΤΕΤΑΡΤΗ  1  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

            ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ

      ΑΓ. 40 ΠΑΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ         

            Θ. Λειτουργία-Αγιασμός

 

 

7.00-9.00

ΚΥΡΙΑΚΗ  5  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΖΑΧΑΡΙΟΥ & ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Θ. Λειτουργία

 

      

 7.00-10.00

ΤΕΤΑΡΤΗ  8  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ                            Θ. Λειτουργία

  

     7.00-9.30

  .

ΠΕΜΠΤΗ  9  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ 

Θ. Λειτουργία

 

     

7.00-9.00

ΣΑΒΒΑΤΟ  11   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ & ΑΓ. ΕΥΑΝΘΙΑΣ

Θ. Λειτουργία

 

 

7.00-9.00

ΚΥΡΙΑΚΗ  12  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ

(ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ)

Θ. Λειτουργία

 

7.00-10.00

ΔΕΥΤΕΡΑ  13  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

               βράδυ

 

Α) ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

 

 

9:30-12:30

ΝΥΚΤΑ

ΤΡΙΤΗ  14  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

                   πρωί 

                   

          

             απόγευμα

     Β)      ΠΡΩΙΝΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

(νηστεία)

 

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

  7.00-10.00

    

   

  

     6.00 μ.μ. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  17  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ & ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ

Θ. Λειτουργία

 

7.00-9.00   

ΚΥΡΙΑΚΗ  19  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

                       Θ. Λειτουργία

 

7.00-10.00   

ΔΕΥΤΕΡΑ 20  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

       ΑΓ. ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ    

                     ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

                     Θ. Λειτουργία

 

7.00-9.00   

ΠΕΜΠΤΗ  23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

                   πρωί

             ΣΥΛΛΗΨΙΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

                      Θ. Λειτουργία

7.00-9.00

  παρεκκλήσιο πνευμ. Κέντρου

 

                  βράδυ

     ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ

ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ

                     & ΑΓ. ΘΕΚΛΑΣ

 

9:30-12:30

ΝΥΚΤΑ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  26  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

         ΜΕΤΑΣΤΑΣΙΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ

                   ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ

                        Θ. Λειτουργία

 

    7.00-10.00

 

    

    ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ  6.00 Μ.Μ.