30 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Καθημερινά, μέχρι τα Χριστούγεννα, τελείται η Θ. Λειτουργία 6:30-8:00 (το λεγόμενο Σαρανταλείτουργο).

Η Ιερά Εξομολόγηση τελείται κάθε Τετάρτη από τις 17:00. Το διάστημα 11-22 Δεκεμβρίου θα τελείται καθημερινά κατά τις ώρες 17:00-20:00.

Κάθε απόγευμα, ώρα 17:00, ψάλλεται η Ακολουθία του  Εσπερινού.

Κάθε Δευτέρα και ώρα 17:30 τελείται Ι. Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο - Αρτοκλασία - Ολιγόλεπτο Κήρυγμα.

Κάθε Πέμπτη στις 17:30 τελούνται το Ιερό Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, το πρωί μετά τη Θ. Λειτουργία, θα τελεστεί Αγιασμός για το νέο μήνα και το βράδυ Ι. Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 18:00 στον Ιερό Ναό μας, θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από τους νέους και τις νέες της ενορίας μας. Όλοι είμαστε προσκεκλημένοι σε αυτήν την εορταστική βραδιά για να χαρούμε και να ζήσουμε πραγματικά το νόημα της Θείας Ενανθρωπίσεως.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30, αντί Ι. Παρακλήσεως, θα τελεστεί Άγιο Ευχέλαιο ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων.

Θεία Κοινωνία σε ασθενείς στα σπίτια, θα γίνει την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, μετά τη θεία Λειτουργία.
Όσοι έχουν γέροντες/ασθενείς/κατάκοιτους που δεν μπορούν να έλθουν στην εκκλησία, παρακαλούμε να ενημερώσουν τους υπευθύνους του Ι. Ναού μας εγκαίρως, έτσι ώστε να προσέλθουν οι Ιερείς στο σπίτι κατά την ως άνω ημέρα, για να τους Κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων εν όψει των Αγίων ημερών.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου το απόγευμα, ώρα 17:00-18:30, θα ψαλεί η Ακολουθία των Μ. Ωρών των Χριστουγέννων. Ψάλλεται μία φορά το χρόνο και υμνείται ο κοσμοσωτήριο γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού μέσα από προφητείες, ψαλμούς, θεόπνευστους ύμνους και Ευαγγελικά Αναγνώσματα.

Τα Χριστούγεννα θα τελεστούν δύο Θ. Λειτουργίες στον Ι. Ναό μας:
α) Θ. Λειτουργία 22:00-1:00 τη νύκτα
β) Θ. Λειτουργία 7:00-10:00 το πρωί

Την επομένη των Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου, τιμάται το Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Για αυτόν τον λόγο στον Ιερό Ναό μας θα τελεστεί Εόρτια Θεία Λειτουργία 7:00-10:00 και στη συνέχεια θα γίνει η καθιερωμένη ενοριακή συνάντηση στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου.

Κατά το μήνα Δεκέμβριο θα διεξαχθεί από τις κυρίες του ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου ο έρανος της αγάπης υπέρ των πτωχών.

Διατίθεται το νέο ημερολόγιο τοίχου έτους 2018 της ενορίας μας.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!