22 Φεβρουαρίου 2016

Εκδρομή Ενοριακών Κατηχητικών ομάδων

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 55 κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μας συμμετείχαν στην προγραμματισμένη εκδρομή τους, σε ιστορικά μέρη της Πατρίδας μας.
Νωρίς το πρωί μετά τη πρωινή και κατανυκτική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, ειδικά για τις μαθήτριες, στο παρεκκλήσιο του Πνευματικού Κέντρου μας, ξεκίνησαν με χαρά για τον προορισμό τους.
 





Έφθασαν στη ηρωική και ιστορική Δημητσάνα κάτω από έναν λαμπερό και αστραφτερό ήλιο.
Πρώτη στάση στο σπίτι που γεννήθημε και έζησε τα πρώτρα χρόνια της ζωής του ο Εθνοιερομάρτυρας του γένους μας, Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε'.
 Άκουσαν με προσοχή και ιερή συγκίνηση τα λόγια του υπευθύνου ιερέως που με πολλή αγάπη υποδέχθηκε τα νειάτα του Χριστού και της Εκκλησίας μας. 
 
Μίλησε για την μεγάλη προσωπικότητα του Πατριάρχου και την καθοριστική συμβολή του στην επανάσταση των Ελλήνων όπως και το μαρτυρικό τέλος του με τα βασανιστήρια και τον απαγχονισμό του στην πύλη των πατριαρχείων από τους Τούρκους ανήμερα το Πάσχα τον Απρίλιο του 1821.
 Έπειτα έξω από το Ναό της Αγίας Κυριακής που ευρίσκεται το άγαλμα του Αγίου Πατριάρχη όλα τα παιδιά έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο. 
 Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσκεψη στο υπάθριο μουσείο υδροκίνησης με τους μπαρουτόμυλους, τον υδρόμυλο, το βυρσοδεψείο, την νεροτριβή και άλλα. 
 



 


 
Σειρά τώρα έχει το ιστορικότατο μοναστήρι της Κερνίτσας.
Το κάστρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Το ιερό καταφύγιο των κατατρεγμένων ελλήνων της τουρκοκρατίας. Ο Θρόνος της Κεχαριτωμένης Θεοτόκου με το χαριτόβρυτο και θαυματουργό Εικόνισμά της.
 
 

 









Μετά το μεσημεριανό φαγητό στην τραπεζαρία της Ιερά μονής, όλα τα κορίτσια εσήλθαν στο Καθολικό όπου με ζωηρό και έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την αναφορά στην ιστορία της Μονής αλλά και τα θαύματα της Παναγίας μας και την ιαματική Χάρη Της στη Ζωή μας.

Τέλος μια στάση για μία ώρα στην όμορφη Βυτίνα και επιστροφή.
Στο λεωφορείο κυριαρχεί η χαρά, το κέφι, το γέλιο, το τραγούδι, οι διαγωνισμοί, τα δώρα, η παρουσία με λίγα λόγια της χάριτος του Χριστού.
 
Ήταν μοναδική η  εμπειρία αυτής της προσκυνηματικής-ψυχαγωγικής εκδρομής.
Τα νειάτα του Χριστού κρατούν ψηλά με ζωντάνια και ιερή υπερηφάνεια τη Σημαία της πίστης και της πατρίδας.
Καλή πρόοδο και κάθε καλό στη ζωή τους!