11 Φεβρουαρίου 2016

Βράβευση Ιεροψάλτου μας

Την παρελθούσα Κυριακή στον Ιερό Ναό μας, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, η Ενορία μας επί τη αποχωρήσει από το δεξιό αναλόγιο του Ναού μας, τίμησε τον επί 26 συνεχή έτη υπηρετήσαντα ιεροψάλτη μας κ. Αθανάσιο Κίτσο.
 Ο Ιεροψάλτης μέσα στην λατρεία αντιπροσωπεύει την ''φωνή του λαού'' διότι στην πρώτη Εκκλησία έψαλλε όλος ο λαός μαζί, αλλά εν συνεχεία λόγω της αύξησης του εκκλησιάσματος καθώς και της πληθώρας των ύμνων, ανατέθηκε το έργο αυτό στους ιεροψάλτες. 

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο π. Χρυσόστομος αναφέρθηκε γενικά στην αξία και την σπουδαιότητα του ιεροψάλτου στη Θεία Λατρεία και στη συνέχεια στο τιμώμενο πρόσωπο και στην ακάματη, ευλαβή και συνεπή ιεροψαλτική του προσφορά όλα αυτά τα χρόνια στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παραλίας.
Ο κ. Αθανάσιος Κίτσος φιλόλογος το επάγγελμα, απέδωσε με ενάργεια και κατάνυξη τα ιερά γράμματα και τους εκκλησιαστικούς ύμνους επί 42 χρόνια σε διάφορους Ναούς των Πατρών, ως μύστης και μυσταγωγός της βυζαντινής μουσικής.
Ευλαβής, ιεροπρεπής, με αγάπη, συνέπεια και σεβασμό στην ψαλτική τέχνη.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Κίτσος με πολλή συγκίνηση ευχαρίστησε όλους του ενορίτες για την αγάπη με την οποία τον είχαν περιβάλλει κατά την ιεροψαλτική διακονία του, τους Ιερείς και τους επιτρόπους για την άψογη κατά πάντα συνεργασία και συνοδοιπορία των 26 ετών.
 
Στη συνέχεια εκ μέρους του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και όλης της Ενορίας του επεδόθη τιμητική πλακέτα εις ένδειξιν τιμής, αγάπης και ευγνωμοσύνης προς το προσωπό του.  
Ο Θεός δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου να χαρίζει <υγείαν και ευρωστίαν ψυχής τε και σώματος>, σε αυτόν και στην ευλογημένη οικογένειά του