1 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία Αγιοταφίτη στην Ενορία μας

Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου το απόγευμα μετά την καθιερωμένη Ιερά Παράκληση προς την Θεοτόκον και στα πλαίσια των εβδομαδιαίων κηρυγμάτων, μας τίμησε με την παρουσία του ο αγιοταφίτης μοναχός π. Χαρίτων ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή Ιεροσολύμων.
 Μας ομίλησε για τα πανάγια προσκυνήματα της Αγίας γης, την ιερά μονή που διακονεί όπου ευρίσκετο η οικία των γονέων του Τιμίου Προδρόμου και όπου έγινε η γνωστή συνάντηση όπως περιγράφεται στο Ευαγγέλιο, της Παναγίας μας με την Ελισάβετ: (επορεύθη εις την Ορεινήν μετα σπουδής εις πόλιν Ιούδα).
Στη συνέχεια ανεφέρθη στο μέγα θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο που συμβαίνει κατά το Μεγάλο Σάββατο και την παρουσία της νεφέλης κατά την Εορτή της Μεταμορφώσεως στο Όρος Θαβώρ.
Στο τέλος υπεβλήθησαν ερωτήσεις και ακολούθησε διάλογος.
Ας ενδυναμώνει ο Πανάγαθος Τριαδικός Θεός μας τον π. Χαρίτωνα καθώς και όλους τους αγιοταφίτες πατέρες του Ελληνορθοδόξου πατριαρχείου Ιεροσολύμων, οι οποίοι φυλάσσουν θερμοπύλες Ιερών και Οσίων και υψώνουν εδώ και 2.000 χρόνια την Ελληνορθόδοξη  σημαία μας.
Ήταν όντως μία μεγάλη ευλογία για την Ενορία μας!