13 Μαΐου 2014

Η Ενοριακή ομάδα φοιτητριών στον Άγιο Νεκτάριο

Το Σάββατο 10 Μαίου πραγματοποιήθηκε η επιθυμία πολλών μελών της φοιτητικής σύναξης της Ενορίας μας, να επισκεφθούν το νησί του Αγίου Νεκταρίου, την Αίγινα.
Η συμμετοχή στο προσκύνημα ήταν μεγάλη αφού 50 φοιτήτριες-απόφοιτες και νέες κυρίες που διακονούν στις μηνιαίες συνάξεις της ενοριακής ομάδας, έδωσαν <<το παρών>> σε αυτή τη ξεχωριστή εκδρομή.
Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό έφθασαν στην Αίγινα και η πρώτη επίσκεψη έγινε στην Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά σε ένα κατάφοιτο λόφο του νησιού δίπλα από τον αρχαίο εντυπωσιακό ναό της Αφαίας.

Μετά τη φιλοξενία των μοναχών και την ομιλία της ηγουμένης σχετικά με την ιστορία της μονής και τον βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά ακολούθησε η επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού.





Πραγματικά ήταν μια μυσταγωγία αυτό το προσκύνημα στον τάφο του Αγίου, στο Ναό που λειτουργούσε, στο κελάκι του με τα προσωπικά του αντικείμενα και πάνω από όλα η ευλογία από τα μυρίπνοα και χαριτόβρυτα λείψανά του. 



Μία μοναχή εντός του Ναού αναφέρθηκε με συγκινητικό λόγο στη μοναδική προσωπικότητα του Αγίου μας στο βίο του και τις πολλές  αρετές που τον κοσμούσαν.
 
Στη συνέχεια στον νέο περικαλλή Ναό του Αγίου ο π. Χρυσόστομος που συνόδευε τους προσκυνητές τέλεσε ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως τον θαυματουργό ενώπιον της Λάρνακας του Αγίου υπέρ υγείας και ενισχύσεων όλων. 
Μετά το μεσημεριανό φαγητό σε παραθαλλάσιο προάστιο του νησιού και την ολιγόωρη βόλτα στο λιμάνι,  ανεχώρησαν για την επιστροφή, με γεμάτη την ψυχή από τη χάρη του Αγίου και τα ιερά βιώματα που αποκομίζει κανείς από αυτές τις πνευματικές ευκαιρίες.
Ας ευχηθούμε με την ευκαιρία αυτή, όπως ο Άγιος Νεκτάριος στόχευσε στον ουρανό και έγινε υψιπέτης αετός της αρετής, έτσι και εμείς να έχουμε πάντα κατά νουν
 ότι είμαστε πλασμένοι για την Πολιτεία του Ουρανού!
Αυτήν να νοσταλγούμε, γι΄αυτήν να αγωνιζόμαστε, σε εκείνην να βρεθούμε!!!
Καλό και ευλογημένο καλοκαίρι!