24 Απριλίου 2013

Εγκαίνια Εικονοστασίου στο Σχολείο μας



Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τελέστηκαν την τρίτη 23 Απριλίου από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο τα εγκαίνια του Ιερού Εικονοστασίου των τριων Ιεραρχών στο προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου της Ενορίας μας.
Ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος μετά το πέρας του αγιασμού επαίνεσε με εγκαρδιότητα την ομολογουμένως πρωτότυπη πρωτοβουλία αυτή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και των δασκάλων του σχολείου.Με αυτό τον τρόπο, είπε χαρακτηριστικά, αντιστέκονται στον οδοστρωτήρα της εποχής μας που επιθυμεί να ισοπεδώσει κάθε αξία και να εξοβελίσει το ορθόδοξο χριστιανικό ήθος από την ζωή μας.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ευάγγελος Γούλας και στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων κ. Παρασκευάς Μπαρδάκης έλαβαν το λόγο και εξήραν τη σημασία και τον μεγάλο συμβολισμό που περικλείει αυτό το γεγονός.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες έψαλαν με ενθουσισμό το απολυτίκιο των τριών Ιεραρχών, απήγγειλαν ποιήματα για τους προστάτες της παιδείας μας και μαζί με τον Σεβασμιώτατο τοποθέτησαν την εικόνα των Αγίων εντός του εικονοστασίου.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος με πατρική αγάπη μοίρασε σε όλα τα παιδιά  ως ευλογία εικόνα των Αγίων.
Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια!
Τελικά υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο...