23 Νοεμβρίου 2022

 

                                                        ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

- Kαθημερινά- μέχρι τα Χριστούγεννα- τελείται Θ. Λειτουργία 7.00-8.30 π.μ. το λεγόμενο Σαρανταλείτουργο.

-  Η Ιερά Εξομολόγηση τελείται κάθε Τετάρτη από τις 5.00 μ.μ. Από τις 12-21 Δεκεμβρίου καθημερινά από τις 5.00-8:00 μ.μ.

- Κάθε απόγευμα και ώρα 5.00 ψάλλεται η ακολουθία του Εσπερινού.

- Κάθε Δευτέρα και ώρα 5.30 μ.μ τελείται Ι. Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο-Αρτοκλασία.

- Την 1 Δεκεμβρίου το πρωί μετά τη Θ. Λειτουργία θα τελεστεί Αγιασμός για το νέο μήνα.                  

- Την 1 Δεκεμβρίου 9:30-12:30 την νύκτα θα τελεστεί Ι. Αγρυπνία επί τη εορτή του Οσίου Πορφυρίου του καυσοκαλυβίτου όπως και στις 14 Δεκεμβρίου επι τη εορτή του Αγ. Ελευθερίου.

- Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό μας, θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τoυς νέους και τις νέες  της Ενορίας μας .Όλοι είμαστε προσκεκλημένοι σ’ αυτή την εορταστική βραδιά για να χαρούμε και να ζήσουμε πραγματικά το νόημα της Θείας ενανθρωπίσεως.

-  Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ. αντί Ιεράς Παρακλήσεως θα τελεστεί  Άγιο Ευχέλαιο εν όψει της  εορτής των Χριστουγέννων.

- Θ. Κοινωνία σε ασθενείς στα σπίτια, θα γίνει την 23 Δεκεμβρίου μετά τη  Θ. Λειτουργία.Όσοι έχουν γέροντες-ασθενείς-κατάκοιτους που δεν μπορούν να έλθουν στην Εκκλησία, παρακαλούμε να ενημερώσουν τους υπευθύνους του Ι. Ναού μας εγκαίρως, έτσι ώστε να προσέλθουν οι Ιερείς στο σπίτι κατά την ως άνω ημέρα, για να Κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων εν όψει των Αγίων ημερών.

-  Στις 23 Δεκεμβρίου το απόγευμα 5.00-6.30 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία των Μ. Ωρών των Χριστουγέννων. Ψάλλεται μία φορά το χρόνο και υμνείται το κοσμοσωτήριο γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού μέσα από προφητείες, ψαλμούς, θεόπνευστους ύμνους και Ευαγγελικά αναγνώσματα.

- Tα Χριστούγεννα θα τελεστούν δύο  Θ. Λειτουργίες στον Ι. Ναό μας:

  α)  Θ. Λειτουργία  9.30-1.00 παραμονή τη νύκτα

  β)  Θ. Λειτουργία 7.00-10.00 ανήμερα το πρωί

-Την επομένη των Χριστουγέννων 26 Δεκεμβρίου τιμάται το Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου για αυτό το λόγο στον Ιερό ναό μας θα τελεστεί εόρτια Θεία Λειτουργία 7:00-10:00 και στη συνέχεια θα γίνει η καθιερωμένη ενοριακή συνάντηση-δεξίωση στην αίθουσα του  πνευματικού κέντρου.

- Kατά τον μήνα Δεκέμβριο θα διεξαχθεί από τις κυρίες του ενοριακού φιλοπτώχου ταμείου ο έρανος αγάπης υπέρ των απόρων.

- Διατίθεται το νέο ημερολόγιο τοίχου έτους 2023 της ενορίας μας.

- Το Φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας μας, με την συνεισφορά σας, στηρίζει υλικά και οικονομικά, άπορα άτομα και φτωχές οικογένειες. Μέσα στις δραστηριότητες του λειτουργεί και τράπεζα τροφίμων: Καθημερινά δεχόμαστε τρόφιμα, μακράς διαρκείας για την ανακούφιση απόρων οικογενειών(Γάλα-όσπρια-ζυμαρικά-κονσέρβες-ζάχαρη-καφέ-ντοματοπολτό-έλαια-ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ). 

  

                                                                    Καλά & Ευλογημένα  Χριστούγεννα !