1 Ιουλίου 2022

 

              ANAKOIΝΩΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

 

-Την 1 Ιουλίου των Αγίων Αναργύρων μετά τη Θ. Λειτουργία , θα τελεστεί Αγιασμός

    για τον νέο μήνα.

 

-Την 12 Ιουλίου θα εορταστεί ο πολύ προσφιλής μας Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης και θα τιμήσουμε την Ιερά Εικόνα του-αφιέρωμα ενοριτών μας.

 

-Στις 22 Ιουλίου εορτάζεται η μνήμη της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος. Στον Ιερό Ναό μας και συγκεκριμένα στον πρόναο ευρίσκεται προσκυνητάριο αφιερωμένο στην ως άνω Αγία. Γι΄αυτό το λόγο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προς τιμήν και μνήμην της Αγίας μας, επικαλούμενοι την προς Θεόν μεσιτεία της.

 

-Στις  27 Ιουλίου μνήμη του Aγίου μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος θα τελεστεί Θ.  Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας υπέρ των μελών του  συλλόγου βιοτεχνών-ζαχαροπλαστών Αχαΐας  που θα εορτάσουν την Εικόνα του Αγίου Προστάτου τους, την οποία έχουν αφιερώσει πριν από 40 και πλέον χρόνια στον Ι. Ναό μας.

 

- Για τον μήνα Ιούλιο προγραμματίστηκε  Ι. Αγρυπνία την Τετάρτη 27  Ιουλίου και ώρα 9.30-12.30 το βράδυ  επί τη εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Θα τιμήσουμε την Ιερά εικόνα της και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα μοιραστεί όπως κάθε χρόνο σε όλους ως ευλογία το μήλο, εις ανάμνηση του θαύματος από την ζωή της Αγίας.

 

- Κάθε απόγευμα στις 7.00 μ.μ. ψάλλεται η ακολουθία του εσπερινού.

 

- Υπάρχει η δυνατότητα πλέον και μέσω διαδυκτίου να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα ακολουθιών της  ενορίας μας, στο ιστολόγιο: www.koimtheotpar.blogspot.com

 

-Στην Ενορία μας λειτουργεί τράπεζα τροφίμων: Καθημερινά δεχόμαστε τρόφιμα, μακράς διαρκείας για την ανακούφιση απόρων οικογενειών(Γάλα-όσπρια-ζυμαρικά-κονσέρβες-ζάχαρη-καφέ-ντοματοπολτό-έλαια κ.λ.π.).

 

Αγίου Παϊσίου αγιορείτου:
  Η προσευχή
 Η προσευχή πρέπει να είναι λιτή. Κάθε άνθρωπος πρέπει να λέει συνεχώς και αδιαλείπτως την ευχή: «Κύριε Ίησού Χριστέ, ελέησον με». Πρέπει να λέμε την ευχή παντού. Πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή ακρόαση με τον Θεό. Με την προσευχή θα προλαμβάνουμε κάθε κακό. Πριν την προσευχή, πρέπει να διαβάζουμε λίγες γραμμές από το Ευαγγέλιο ή από το Γεροντικό. Έτσι η σκέψη μας θερμαίνεται και μετατίθεται στον πνευματικό χώρο. Όσο ξεσκουριάζεις τα καλώδια, τόσο δέχεσαι τον θείο φωτισμό. Όταν τα καλώδια είναι σκουριασμένα, όσο κι αν πατάς την πρίζα, το ρεύμα δεν περνά.
Το λίπασμα της ψυχής
Ένα δέντρο, αν δεν το περιποιούμαστε στη ρίζα του δεν το σκαλίζουμε, δεν το ποτίζουμε, δε μπορεί να καρπίσει και να προοδεύσει. Έτσι και ο άνθρωπος, αν δεν καθαρισθεί και σκαλιστεί μέσα του, να φύγουν οι αμαρτίες και τα πάθη μέσω του πνευματικού, αν δεν θρέψει την ψυχή του με το λίπασμα του λόγου του Θεού και τη χάρη των Μυστηρίων, δεν θα καρπίσει αρετές.

 

 

    Εφημέριοι Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παραλίας

- π. Χρυσόστομος Αθανασόπουλος    τηλ.  2610-523083                                          

- π.  Παναγιώτης   Πανόπουλος           τηλ.  2610-310875               

 -Τηλέφωνο   Ιερού Ναού                     2610-520920

- FAX                                                    2610-520129      

-Ιστοσελίδα: www.koimtheotpar.blogspot.com