7 Μαΐου 2016

Ανακοινώσεις Μαΐου 2016



ANAKOIΝΩΣΕΙΣ  MAIOY 2016
1) Τη νύχτα της Αναστάσεως μετά τη Θ. Λειτουργία θα δοθεί το καθιερωμένο πασχαλινό αυγό- αφού διαβαστεί ειδική ευχή- ως ευλογία στους πιστούς.

2) Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα μετά τον Εσπερινό της Αγάπης και του Αγ. Γεωργίου,
 θα τελεστεί Αγιασμός για τον νέο μήνα.

3)Την  Παρασκευή της Διακαινησίμου, (εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής) το πρωί μετά την Θ. Λειτουργία θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ενοριακή σύναξη στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου, όπου θα προσφερθεί πασχαλινό κέρασμα και θα ανταλλάξουμε αναστάσιμες ευχές.

4) Το προζύμι της Μ. Παρασκευής θα δοθεί την Κυριακή του Θωμά μετά την Θ. Λειτουργία.

5) Την Κυριακή  των Μυροφόρων  15  Μαΐου και ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεστεί  Ι. Παράκληση για τους διαγωνιζομένους μαθητές στις σχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις.

6) Υπενθυμίζουμε ότι κατά την Διακαινήσιμο εβδομάδα (αυτή που ακολουθεί μετά το Πάσχα) δεν τηρείται νηστεία Τετάρτη και Παρασκευή. Επιτρέπεται κατάλυση σε όλα.

7)  Κάθε μήνα στον Ιερό Ναό μας τελείται Ι. Αγρυπνία και για τον μήνα Μάιο προγραμματίστηκε Ι. Αγρυπνία  την Πέμπτη 26 Μαΐου επί τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και ώρα 10.00-1.00 τη νύκτα.

8) Την Κυριακή 29 Μαΐου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ των      πεσόντων κατά την άλωση της Κων/λεως το 1453.

9) Στην Ενορία μας λειτουργεί τράπεζα τροφίμων: Καθημερινά δεχόμαστε τρόφιμα, μακράς διαρκείας για την ανακούφιση απόρων οικογενειών(Γάλα-όσπρια-ζυμαρικά-κονσέρβες-ζάχαρη-καφέ-ντοματοπολτό-έλαια κ.λ.π.).

10) Κάθε απόγευμα στις 6.30 μ.μ. ψάλλεται η ακολουθία του εσπερινού.

11) Κάθε Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ τελείται Ι. Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο-Αρτοκλασία-ολιγόλεπτο κήρυγμα..

12) Κάθε Σάββατο  5.30-6.30 το απόγευμα ευρίσκεται ιερέας στο κοιμητήριο (¨Αγ. Γεράσιμο).

 13) Υπάρχει η δυνατότητα και μέσω διαδυκτίου να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα ακολουθιών της  ενορίας μας, στο ιστολόγιο: www.koimtheotpar.blogspot.com