11 Απριλίου 2016

Ενοριακό Προσκύνημα

 Μέλη της ενοριακής ομάδας των νέων-φοιτητών-αποφοίτων μαζί με τον ενοριακό κύκλο μελέτης Αγίας Γραφής των ανδρών διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν ένα απογευματινό προσκύνημα την παρελθούσα Κυριακή στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας Λυγιάς Κυλλήνης.
Εκεί μας υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο υπέυθυνος της Μονής π. Γεώργιος ο οποίος και μας μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού και την εθνική, ιστορική και θρησκευτική προσφορά στο γένος μας. 


Μετά την τέλεση της Ιεράς Παρακλήσεως και την προσκύνηση των ιερών λειψάνων έγινε η χρίση με άγιο μύρο από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων.
 Ακολούθησε κέρασμα και πνευματική συναναστροφή στο αρχονταρίκι της μονής όπου ακούσαμε πολλά και ωφέλιμα περιστατικά και θαυμαστά της πίστεώς μας από τον π. Γεώργιο.
Επιστρέψαμε με την χαρά και την ειρήνη και τα μύρα της θείας χάριτος που μόνο αυτοί οι ιεροί χώροι μπορούν να προσφέρουν στον σύγχρονο κουρασμένο, προβληματισμένο και εν πολλοίς απογοητευμένο άνθρωπο.Ας είναι δοξασμένο το όνομα του Κυρίου μας και της Παναγίας Μητρός Του που μας αξίωσε τέτοιας ευλογίας!