19 Μαρτίου 2014


Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014


Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παραλία Πατρών - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

 Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παραλία Πατρών.
Ο ιερός ναός και το προαύλειο είχαν κατακλυσθή από κόσμο με κυριαρχούσα την νεολαία.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη με εξόχως επαινετικά λόγια στους Ιερείς και στους συνεργάτες τους, αλλά και στον Λαό της ενορίας που εκφράζει ευκαίρως ακαίρως τα βαθειά αισθήματα της ευλαβείας του και συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.
Ακόμη ο Σεβ. ανεφέρθη στη μεγάλη προσωπικότητα του ιερού πατρός και διδασκάλου της Εκκλησίας μας, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά , στους ασκητικούς και ιερούς αγώνες του για την Ορθοδοξία και στη νίκη εναντίον των κακοδοξιών της Δύσεως τις οποίες εξέφραζε ο ορθολογιστής και αιρετικός Μοναχός Βαρλούμ.
Επίσης εχρησιμοποίησε στοιχεία από την διδαχή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά πάνω στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, δηλ. στην θεραπεία του Παραλυτικού της Καπερναούμ.
Τέλος συνέστησε στους πιστούς πως πρέπει να εορτάσωμε το Πάσχα, ανεφέρθη σε πρακτικά θέματα του εορτασμού και ετόνισε ότι όλοι πρέπει να παραμένουν μέχρι το τέλος της αναστάσιμης θείας Λειτουργίας.
Μετά την θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος, είδε τα παιδιά του Ιερού, δεκάδες σημειώνομε, και τους μίλησε ιδιαιτέρως, ενώ στη συνέχεια μίλησε στις εκατοντάδες παιδιών των κατηχητικών ομάδων που είχαν κατακλύσει το πνευματικό κέντρο της ενορίας.
Φεύγοντας από τον Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης επεσκέφθη ασθενείς της ενορίας στα σπίτια τους, προκειμένου να τους δη από κοντά, να συνομιλήσει μαζί τους και να τους ευχηθεί για τις άγιες ημέρες. 
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
Εκδότης Εφημερίδας "Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ"