30 Ιανουαρίου 2017

ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Την Κυριακή το βράδυ 29 Ιανουαρίου 2017 έγινε μια διαφορετική από τις άλλες φορές συνάντηση των φοιτητών- μεταλυκειακών της Ενορίας μας.
 Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο και ευλογημένο χώρο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών έπειτα από πρόσκληση του Θεολόγου κ. Δημητρίου Κεχαγιά και την ευλογία των υπευθύνων Πατέρων.

Πραγματικά ήταν μια βραδιά με πολλή χάρη Θεού, αφού μετά την άφιξή μας οδηγηθήκαμε σε ένα κατανυκτικό παρεκκλήσιο όπου θύμιζε τις κατακόμβες των πρώτων χριστιανικών αιώνων της Εκκλησίας μας και εκεί τελέσαμε την Ιερά Παράκληση προς την Ουράνια Μητέρα μας, την Υπεραγία Θεοτόκο και ακούσαμε από τον π. Μάρκο λόγους συγκινητικούς, ενισχυτικούς και αρωματισμένους <εις οσμήν ευωδίας πνευματικής>.
Στο αρχονταρίκι που βρίσκεται στον επάνω όροφο ακολούθησε μία συναναστροφή  πνευματικής ανανέωσης όπου μας προσέφεραν με πολλή αγάπη νόστιμα εδέσματα μέσα σε ένα ζεστό, φιλόξενο και ευχάριστο περιβάλλον.
Στ΄αλήθεια πόσο πολύτιμες και ανεκτίμητες είναι αυτές οι <Εστίες> οι πνευματικές στις μέρες μας και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που δέχονται καταιγιστικά τα πυρά της  εκτροχιασμένης κοινωνίας μας.
Ήταν μοναδική η γεύση που άφησε αυτή η διαφορετική μηνιαία σύναξή μας!
Ευγνώμονες ευχαριστίες στους ανιδιοτελείς εργάτες του Χριστού μας, τους σεβαστούς Ιερείς και λαϊκούς Ιεραποστόλους της Χριστιανικής Εστίας Πατρών που προσφέρονται θυσιαστικά για την εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού.