25 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοινώσεις Οκτωβρίου 2016

Ανακοινώσεις

    Κάθε απόγευμα και ώρα 17:30 ψάλλεται η ακολουθία του Εσπερινού


    Κάθε Σάββατο 16:30-17:30 βρίσκεται ιερέας στο κοιμητήριο (Αγ. Γεράσιμο).

    Η ιερά εξομολόγηση τελείται κάθε Τετάρτη από τις 17:00.

    Κάθε Δευτέρα και ώρα 17:30 τελείται Ι. Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο-Αρτοκλασία και ακολουθεί 10΄ κήρυγμα.

    Κάθε μήνα τελείται Ι. Αγρυπνία και για τον μήνα Οκτώβριο προγραμματίστηκε την Τετάρτη 5/10 επί τη εορτή του Αγ. Αποστόλου Θωμά και ώρα 22:00-1:00 το βράδυ.


    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ (ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ)
    Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου εορτή του Αγ. Γερασίμου Κεφαλληνίας, πανηγυρίζει ο Ι. Ναός του κοιμητηρίου της Ενορίας μας, με το εξής πρόγραμμα

    Τετάρτη 19 Οκτωβρίου
    Ώρα 18:00 Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας

    Πέμπτη 20 Οκτωβρίου
    Ώρα 07:00-10:00 Πανηγυρική Θ. Λειτουργία (Κοιμητήριο)
    Ώρα 17:30 Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Γεράσιμο και στη συνέχεια Λιτάνευση της Ι. Εικόνος εντός του Κοιμητηρίου και Δέησις υπέρ των κεκοιμημένων.

    (όσοι έχουν οικείους ενταφιασμένους στο κοιμητήριο, θα ήταν καλό, να ευπρεπίσουν το μνήμα και να συμμετάσχουν στην Δέηση της Εκκλησίας μας, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους).


    Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου εορτή του Αγ. Δημητρίου θα εορτάσουμε πανηγυρικά την επιβλητική εικόνα του Αγίου, που αφιέρωσαν οι μικρασιάτες πρόσφυγες της ενορίας μας, στον Ιερό Ναό μας.

    Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου –Εθνική Επέτειος– μετά τη Θ. Λειτουργία θα ψαλεί Δοξολογία. Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνος Δέησις και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων με τη συμμετοχή των παιδιών των ενοριακών κατηχητικών.

    Η Αγιογράφησις του Ι. Ναού μας συνεχίζεται στον πρόναο.

    Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινούν τα κατηχητικά σχολεία για τα παιδιά και οι συνάξεις μελέτης Αγίας Γραφής για τους μεγάλους.

    Μην ξεχάσουμε να υψώσουμε την Ελληνική ένδοξη σημαία στα σπίτια μας κατά την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Έτσι τιμούμε την Πατρίδα και τους ηρωικούς προγόνους μας, τους υπερασπιστές της εθνικής ελευθερίας μας.